Fastighetsutvecklingsträff
Stockholm 22–23 januari
1 deltagare
- +
= 7 500 kr
(priser exkl moms)
Logga in för anmälan
Senast 15 januari
Medlemskap krävs
Den här utbildningen är endast tillgänglig för medlemmar. Du behöver logga in för att genomföra din anmälan.
Logga in

Inspirerande dagar med föreläsningar, studiebesök och mingel

Nyproduktion, renovering och utveckling av befintliga fastigheter är centralt för alla bostadsföretag. Målet med dessa dagar är att ge dig inspiration och kunskap om våra framtidspaningar i branschen och vilka utmaningar vi står inför. Dagarna erbjuder även en unik möjlighet att knyta nya kontakter och dela erfarenheter med andra.

Bygga hus i trä

Träbyggnad är i fokus vid årets nätverksträff! Vi kommer att lyfta de möjligheter och den potential som finns i modernt träbyggande men även titta på de utmaningar som är förknippat med trä som byggmaterial. Dessutom är studiebesöken förlagda i olika typer av trähus för att ge inspiration och skapa tankar kring hur trä kan användas hos just ert bolag. 

Sund konkurrens

Vi tar upp frågan om oseriösa leverantörsföretag med osunda arbetsförhållanden det vill säga arbetslivskriminalitet och ekonomisk kriminalitet kopplat till bygg- och fastighetsbranschen. Flera olika aktörer, av vilka Sveriges Allmännytta arbetar aktivt tillsammans med, besöker oss och ger sin syn på hur vi ska agera gemensamt för att stävja olika former av fusk och kriminalitet hos våra leverantörer. 

Sist men inte minst ges det ovärderliga chanser till nätverkande och diskussioner med representanter från andra medlemsföretag med liknande utmaningar och erfarenheter.

Träffen vänder sig till alla som är intresserade av att utveckla fastigheter. Du kanske är fastighetschef, byggchef, VD, projektledare eller stadsdelsutvecklare. Förutom ett högaktuellt program finns gott om utrymme för diskussioner och erfarenhetsutbyte med andra som står inför liknande utmaningar som du och ditt företag.

Praktisk information

Icon/Utbildning/place Created with Sketch.
Datum och plats

22 januari 2025- Tekniska Muséet
23 januari 2025 – Elite Hotel Carolina Tower

Icon/Utbildning/price Created with Sketch.
Pris
7 500 kronor för medlem
Icon/Utbildning/signup_date Created with Sketch.
Sista anmälningsdag
Anmäl dig senast 15 januari
Icon/Utbildning/accommodation Created with Sketch.
Boende
Försäkra dig om hotellrum i god tid. Sveriges Allmännytta ombesörjer inte rumsbokning.
Icon/Utbildning/lunch Created with Sketch.
Vad ingår
I avgiften ingår kaffe, lunch och middag dag 1, samt dokumentation.
Icon/Utbildning/target_audience Created with Sketch.
Målgrupp
För dig som är intresserad av att utveckla fastigheter. Du kanske är fastighetschef, byggchef, VD, projektledare eller stadsdelsutvecklare.
Asset 79
Boende och konferenslokaler

Vi spenderar dag ett på Tekniska Muséet, och erbjuder efter avslut busstransport till Elite Hotel Carolina Towers där vi rekommenderar att ni bor då både middag och studiebesök anordnas här.

Föreläsare

placeholder+image
Sofia Hansdotter
Expert Nyproduktion & Fastighetsutveckling, Sveriges Allmännytta
Civilingenjör och tekn. lic i byggnadsstatik. Driver frågor som bidrar till hållbart samhällsbyggande.
placeholder+image
Martin Ingvarson
Expert lokalfrågor, Sveriges Allmännytta
Besitter lång erfarenhet av stadsutveckling ur ett lokal- och verksamhetsperspektiv, både som konsult och fastighetsägare.
placeholder+image
Astrid Stenberg
Projektledare, Tekniska Muséet
placeholder+image
Pi Ekblom
Arkitekt, Gaia Arkitektur
En av grundarna till Gaia Arkitektur, som utgår från att alla våra livsmiljöer måste ta hänsyn till hela systemkedjan.
placeholder+image
Susanne Rudenstam
Kanslichef, Sveriges Träbyggnadskansli
placeholder+image
Håkan Dahlgren
Brottsförebyggande specialist, Ekobrottsmyndigheten
Företagsledare och auktoriserad revisor, tidigare chef på Skatteverket i sex år med inriktning mot grov ekonomisk brottslighet.
placeholder+image
Tommy Lenberg
Vd, Byggherrarna
placeholder+image
Morgan Jansson
Verkställande chef, Rättvist byggande
placeholder+image
Åsa Jarder
Utvecklingsledare för seriositetsarbete, Skanska
Arbetar sedan 2017 i förändringsresan för en sund byggbransch med nyckelaktiviteterna föranmälan, inskrivning och uppföljande kontroll.
placeholder+image
Danielle Zachrisson
Näringspolitisk expert, Byggherrarna AB
placeholder+image
Carin Carlsson
Jurist, Sveriges Allmännytta
Jurist på Sveriges Allmännytta med de flesta juridiska frågor som ett allmännyttigt bostadsföretag kommer i kontakt med.
placeholder+image
Robert Brånn
Bygg- och fastighetsutvecklingschef, Eskilstuna Kommunfastigheter
Robert drivs av att bygga hållbart och att hitta nya energilösningar med hjälp av ny teknik.
placeholder+image
Björn Yndemark
Brandingenjör, YHR Consulting AB
Sakkunnig i komplicerade projekt samt utför kontroller av såväl projektering som utförande av träbyggnadsbyggprojekt.
placeholder+image
Olof Mundt-Petersen
Chef teknisk utveckling, Trä- och Möbelföretagen
Adjungerad lektor och forskare vid Lunds Tekniska Högskola, där Olof undervisar och forskar inom fuktsäkert byggande.
placeholder+image
Ida Edskär
Teknisk chef, Lindbäcks Bygg
Tekn. dr i träbyggnad. Ansvarig för forskning och utveckling vid Lindbäcks Bygg.
placeholder+image
Sofi Klingvall
Projektchef, Exploateringskontoret
Skriv ut programmet
Fastighetsutvecklingsträff
Dag 1 – 22 januari
09:30
Frukost
10:10
Tekniska muséet

Vi startar dagen på Tekniska Museet på Djurgården i en nyskapande och spektakulär träbyggnad. Wisdome är en unik mötesplats för såväl akademi, skola, näringsliv och besökare med en iögonfallande arkitektonisk utformning som tänjer på gränserna för vad som går att bygga i trä. 

Astrid Stenberg, Projektledare, Tekniska Muséet
10:40
Paus
10:50
Levande Skog Levande Samhälle

Intresset för att bygga i trä växer hela tiden och i Sverige har vi en lång tradition av att bygga med trä som grundmaterial. Resurseffektivitet, gestaltning och biologisk mångfald är helt avgörande för att vi ska kunna tala om hållbart träbyggande. Vi måste se bortom att betrakta trä som en oändlig resurs som lagrar CO2, eftersom verkligheten är mycket mer komplex.

Inom forskningsprojektet Levande Skog Levande Samhälle utreder vi denna systemkedja genom två fysiska case med Borlänge kommun som behovsägare. Modellen ska bli skalbar, med målet att den ska integreras i Trästads vägledning för kommuner och regioner.

Pi Ekblom, Arkitekt, Gaia Arkitektur Susanne Rudenstam, Kanslichef, Sveriges Träbyggnadskansli
12:00
Lunch
13:00
Sunda leverantörsförhållanden

Problemen med oseriösa leverantörsföretag med osunda arbetsförhållanden, undanhållande av skatter och svart arbetskraft är utbrett i Sverige. Sveriges Allmännytta samarbetar med andra aktörer i flera olika konstellationer för att upptäcka, stävja och förhindra att denna typ av osund konkurrens sprids. Förra året kom Hållbar byggbransch, bankernas initiativ för att motverka den ekonomiska kriminaliteten. Hör hur vi på Sveriges Allmännytta och andra aktörer arbetar för att följa upp detta och andra initiativ.

Verktyg för att stävja kriminalitet i byggprojekt

Ekobrottsmyndigheten är en åklagarmyndighet som bekämpar ekonomisk brottslighet. Många av de brott som oseriösa företag i byggbranschen ägnar sig åt utreds av myndigheten, tex skattebrott, bokföringsbrott och organiserad brottslighet. Vilka verktyg och rutiner har EBM i sin verktygslåda och hur arbetar man med arbetslivskriminalitet i fastighetsbranschen?

Håkan Dahlgren , Brottsförebyggande specialist, Ekobrottsmyndigheten
Ett steg mot en mer hållbar byggbransch

Hållbar byggbransch är ett initiativ från banker och andra kreditinstitut i Sverige där man tagit fram gemensamma särskilda villkor för att motverka ekonomisk kriminalitet i byggbranschen och främja sund konkurrens. Branschorganisationen Byggherrarna har med anledning av detta utvecklat ett tilläggsavtal som ska fungera som ett verktyg för byggherrar för att se till att alla upphandlade aktörer vidtar de åtgärder som krävs.

Tommy Lenberg, Vd, Byggherrarna
Ett steg mot ett mer Rättvist Byggande

Rättvist Byggande startades på initiativ av Stockholmshem som ett strukturerat arbetssätt för att motverka kriminalitet på byggarbetsplatser. Numera är det en ideell förening med många medlemmar men det övergripande målet är detsamma. Hör om de erfarenheter man fått under resans gång och hur vägen framåt ser ut.

Morgan Jansson, Verkställande chef, Rättvist byggande
Sund konkurrens som en affärsmässig fördel

Som ett av landets största byggbolag är Skanska en viktig spelare på marknaden liksom i arbetet mot arbetslivskriminalitet. Hur ser bolagets strategier och proaktiva arbete ut för att främja seriös och sund konkurrens?

Åsa Jarder, Utvecklingsledare för seriositetsarbete, Skanska
Gemensam diskussion runt borden
14:30
Fika
14:50
Nyhet: Uppdaterad vägledning

2021 gav Sveriges Allmännytta ut en vägledning riktad till sina medlemmar för att öka medvetenheten om problematiken med kriminalitet och främja sund konkurrens bland leverantörerna. Tillsammans med Fastighetsägarna och Byggherrarna har vi nu arbetat fram en uppdatering som ni medlemmar gärna får lämna synpunkter och kommentarer på. Vi går igenom den preliminära vägledningen, tar in era synpunkter och diskuterar innan vi publicerar den slutliga versionen.

Martin Ingvarson, Expert lokalfrågor, Sveriges Allmännytta Sofia Hansdotter, Expert Nyproduktion & Fastighetsutveckling, Sveriges Allmännytta Danielle Zachrisson, Näringspolitisk expert, Byggherrarna AB
Uteslutning tidigare avtalsbrott

I kampen mot osund konkurrens är det viktigt att kunna hindra oseriösa leverantörer redan i upphandlingsskedet. Många vet att en leverantör som man tidigare anlitat men som brutit mot avtalet kan bli uteslutet men många är inte medvetna om att en aktör som misskött sig även hos andra byggherrar kan bli föremål för uteslutning.

Carin Carlsson, Jurist, Sveriges Allmännytta
Hur kan en offentlig beställare arbeta med kravställan för sund konkurrens i upphandling samt i uppföljning

Robert Brånn från K fast i Eskilstuna delar med sig av hur de arbetar med sund konkurrens i alla sina projekt. Vi får ta del av exempel från deras projekt och vi får höra om deras erfarenheter.

Robert Brånn, Bygg- och fastighetsutvecklingschef, Eskilstuna Kommunfastigheter
Gemensam diskussion runt borden
16:30
Avslut
18:30
Middag

Vi ses för gemensam middag på Elite Carolina Towers.

Dag 2 – 23 januari
08:30
Utmaningar i träbyggandet

Vad finns det för utmaningar kopplade till modern träbyggnation? Vi lyfter frågor som brandrisk, vatten- och fuktskador, hållfasthet och akustik. Från teori till praktik, från projektering till förvaltning.

Varför bygga i trä?

Träbyggnation är det nya svarta i byggbranschen, inte minst för de fördelar för klimatet som det ger. Men vilka utmaningar finns och hur hanteras dessa? Träbyggnadskansliet är en aktör som verkar för ökat träbyggande och sprider information och stöd till olika initiativ runtom i Sverige.

Susanne Rudenstam, Kanslichef, Sveriges Träbyggnadskansli
Brand och träbyggnader

Brandrisken framförs ofta som en stor utmaning när det gäller träbyggnader även om det är byggda med moderna metoder. Men vad är sant och vad är falskt egentligen när det gäller brand i trähus? Vi får höra en expert och brandingenjör som även ger exempel från träbyggnadsproduktionen.

Björn Yndemark, Brandingenjör, YHR Consulting AB
10:00
Fika
10:20
Fukt och träbyggnader

En annan frågeställning när det gäller träbyggnation är skador och problem relaterade till fukt. Hur ser utmaningarna och riskerna med fukt ut? Vi belyser svårigheterna såväl i projektering, genomförande som förvaltning.

Olof Mundt-Petersen, Chef teknisk utveckling, Trä- och Möbelföretagen
Praktiska fall på utmaningar i träbyggnation

Lindbäcks är ett företag som har lång erfarenhet av industriell produktion av flerbostadshus i trä – och även av de utmaningar som kommer med denna produktion. Vi får höra om hur dessa utmaningar konkret kan hanteras i produktionen i några av Lindbäcks projekt.

Ida Edskär, Teknisk chef, Lindbäcks Bygg
11:30
Inför studiebesöken: berättelsen om Hagastadens utveckling

Redan för 20 år sedan pekades Norra Stationsområdet ut som ett potentiellt stadsutvecklingsprojekt som ett sätt att hantera Stockholms växtvärk. Hagastaden kopplar samman Stockholm med Solna tack vare överdäckningar över motorvägar och järnväg och är även ett centrum för biomedicinsk forskning tack vare närheten till Karolinska Institutet. Hör om hur stadsdelen har utvecklats under projektets gång.

Sofi Klingvall, Projektchef, Exploateringskontoret
12:00
Lunch
13:00
Studiebesök Hagastaden

Hagastaden är ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt. Området präglas av tät stadsstruktur och utgör en ny del av innerstaden samtidigt som den kopplar samman Stockholm med Solna. Stora delar uppförs ovanpå väg- och järnvägstunnlar vilket skapar helt nya platser och områden för staden att växa på. 

Studiebesöken ger er en unik möjlighet att få ta del av utvecklingen av stadsdelen Hagastaden och besöka projekten och husen som kallas Cederhusen och Forskaren.

Hagastaden – en rundvandring och berättelse om Hagastadens utveckling och strategi för att skapa en attraktiv stadsdel för framtiden. Här skapas 3 100 bostäder och 300 000 kvadratmeter för kontor och handel. Stockholms stad, Solna stad, region Stockholm, och privata samt kommunala fastighetsägare utvecklar, tillsammans med näringslivet, ett nytt kluster för Life Science.

Cederhusen  – i Hagastaden bygger Folkhem totalt 245 bostadsrätter vilket gör Cederhusen till ett av världens största trähusprojekt i innerstadsmiljö. Fasaden är klädd med cederträ och hela stommen har tillverkas av korslimmade skivor utav gran och fur. Grundläggningen och markplan har en stomme av betong. Husen klarar alla lagkrav för brandsäkerhet i och med att skivorna är massiva och endast förkolnar i ytskiktet. Arkitekterna har inspirerats av äldre svensk trähusbebyggelse.

Forskaren – Är områdets hjärta och samlar industri, forskning, akademi och allmänhet under ett tak. Den 24 000 m2 stora byggnaden innehåller flexibla arbetsmiljöer med stora kontor, co-working spaces och laboratorier. Dessutom finns rekreationsområden både inne och ute. Den runda formen avbryts av infällda balkonger, som tillsammans med en stor takterrass är tillgängliga för hyresgästerna. Bottenvåningen är öppen för allmänheten och innehåller två restauranger och en utställningsyta.

15:00
Avslut
Dag 1 – 22 januari
09:30
Frukost
10:10
Tekniska muséet

Vi startar dagen på Tekniska Museet på Djurgården i en nyskapande och spektakulär träbyggnad. Wisdome är en unik mötesplats för såväl akademi, skola, näringsliv och besökare med en iögonfallande arkitektonisk utformning som tänjer på gränserna för vad som går att bygga i trä. 

Astrid Stenberg, Projektledare, Tekniska Muséet
10:40
Paus
10:50
Levande Skog Levande Samhälle

Intresset för att bygga i trä växer hela tiden och i Sverige har vi en lång tradition av att bygga med trä som grundmaterial. Resurseffektivitet, gestaltning och biologisk mångfald är helt avgörande för att vi ska kunna tala om hållbart träbyggande. Vi måste se bortom att betrakta trä som en oändlig resurs som lagrar CO2, eftersom verkligheten är mycket mer komplex.

Inom forskningsprojektet Levande Skog Levande Samhälle utreder vi denna systemkedja genom två fysiska case med Borlänge kommun som behovsägare. Modellen ska bli skalbar, med målet att den ska integreras i Trästads vägledning för kommuner och regioner.

Pi Ekblom, Arkitekt, Gaia Arkitektur Susanne Rudenstam, Kanslichef, Sveriges Träbyggnadskansli
12:00
Lunch
13:00
Sunda leverantörsförhållanden

Problemen med oseriösa leverantörsföretag med osunda arbetsförhållanden, undanhållande av skatter och svart arbetskraft är utbrett i Sverige. Sveriges Allmännytta samarbetar med andra aktörer i flera olika konstellationer för att upptäcka, stävja och förhindra att denna typ av osund konkurrens sprids. Förra året kom Hållbar byggbransch, bankernas initiativ för att motverka den ekonomiska kriminaliteten. Hör hur vi på Sveriges Allmännytta och andra aktörer arbetar för att följa upp detta och andra initiativ.

Verktyg för att stävja kriminalitet i byggprojekt

Ekobrottsmyndigheten är en åklagarmyndighet som bekämpar ekonomisk brottslighet. Många av de brott som oseriösa företag i byggbranschen ägnar sig åt utreds av myndigheten, tex skattebrott, bokföringsbrott och organiserad brottslighet. Vilka verktyg och rutiner har EBM i sin verktygslåda och hur arbetar man med arbetslivskriminalitet i fastighetsbranschen?

Håkan Dahlgren , Brottsförebyggande specialist, Ekobrottsmyndigheten
Ett steg mot en mer hållbar byggbransch

Hållbar byggbransch är ett initiativ från banker och andra kreditinstitut i Sverige där man tagit fram gemensamma särskilda villkor för att motverka ekonomisk kriminalitet i byggbranschen och främja sund konkurrens. Branschorganisationen Byggherrarna har med anledning av detta utvecklat ett tilläggsavtal som ska fungera som ett verktyg för byggherrar för att se till att alla upphandlade aktörer vidtar de åtgärder som krävs.

Tommy Lenberg, Vd, Byggherrarna
Ett steg mot ett mer Rättvist Byggande

Rättvist Byggande startades på initiativ av Stockholmshem som ett strukturerat arbetssätt för att motverka kriminalitet på byggarbetsplatser. Numera är det en ideell förening med många medlemmar men det övergripande målet är detsamma. Hör om de erfarenheter man fått under resans gång och hur vägen framåt ser ut.

Morgan Jansson, Verkställande chef, Rättvist byggande
Sund konkurrens som en affärsmässig fördel

Som ett av landets största byggbolag är Skanska en viktig spelare på marknaden liksom i arbetet mot arbetslivskriminalitet. Hur ser bolagets strategier och proaktiva arbete ut för att främja seriös och sund konkurrens?

Åsa Jarder, Utvecklingsledare för seriositetsarbete, Skanska
Gemensam diskussion runt borden
14:30
Fika
14:50
Nyhet: Uppdaterad vägledning

2021 gav Sveriges Allmännytta ut en vägledning riktad till sina medlemmar för att öka medvetenheten om problematiken med kriminalitet och främja sund konkurrens bland leverantörerna. Tillsammans med Fastighetsägarna och Byggherrarna har vi nu arbetat fram en uppdatering som ni medlemmar gärna får lämna synpunkter och kommentarer på. Vi går igenom den preliminära vägledningen, tar in era synpunkter och diskuterar innan vi publicerar den slutliga versionen.

Martin Ingvarson, Expert lokalfrågor, Sveriges Allmännytta Sofia Hansdotter, Expert Nyproduktion & Fastighetsutveckling, Sveriges Allmännytta Danielle Zachrisson, Näringspolitisk expert, Byggherrarna AB
Uteslutning tidigare avtalsbrott

I kampen mot osund konkurrens är det viktigt att kunna hindra oseriösa leverantörer redan i upphandlingsskedet. Många vet att en leverantör som man tidigare anlitat men som brutit mot avtalet kan bli uteslutet men många är inte medvetna om att en aktör som misskött sig även hos andra byggherrar kan bli föremål för uteslutning.

Carin Carlsson, Jurist, Sveriges Allmännytta
Hur kan en offentlig beställare arbeta med kravställan för sund konkurrens i upphandling samt i uppföljning

Robert Brånn från K fast i Eskilstuna delar med sig av hur de arbetar med sund konkurrens i alla sina projekt. Vi får ta del av exempel från deras projekt och vi får höra om deras erfarenheter.

Robert Brånn, Bygg- och fastighetsutvecklingschef, Eskilstuna Kommunfastigheter
Gemensam diskussion runt borden
16:30
Avslut
18:30
Middag

Vi ses för gemensam middag på Elite Carolina Towers.

Dag 2 – 23 januari
08:30
Utmaningar i träbyggandet

Vad finns det för utmaningar kopplade till modern träbyggnation? Vi lyfter frågor som brandrisk, vatten- och fuktskador, hållfasthet och akustik. Från teori till praktik, från projektering till förvaltning.

Varför bygga i trä?

Träbyggnation är det nya svarta i byggbranschen, inte minst för de fördelar för klimatet som det ger. Men vilka utmaningar finns och hur hanteras dessa? Träbyggnadskansliet är en aktör som verkar för ökat träbyggande och sprider information och stöd till olika initiativ runtom i Sverige.

Susanne Rudenstam, Kanslichef, Sveriges Träbyggnadskansli
Brand och träbyggnader

Brandrisken framförs ofta som en stor utmaning när det gäller träbyggnader även om det är byggda med moderna metoder. Men vad är sant och vad är falskt egentligen när det gäller brand i trähus? Vi får höra en expert och brandingenjör som även ger exempel från träbyggnadsproduktionen.

Björn Yndemark, Brandingenjör, YHR Consulting AB
10:00
Fika
10:20
Fukt och träbyggnader

En annan frågeställning när det gäller träbyggnation är skador och problem relaterade till fukt. Hur ser utmaningarna och riskerna med fukt ut? Vi belyser svårigheterna såväl i projektering, genomförande som förvaltning.

Olof Mundt-Petersen, Chef teknisk utveckling, Trä- och Möbelföretagen
Praktiska fall på utmaningar i träbyggnation

Lindbäcks är ett företag som har lång erfarenhet av industriell produktion av flerbostadshus i trä – och även av de utmaningar som kommer med denna produktion. Vi får höra om hur dessa utmaningar konkret kan hanteras i produktionen i några av Lindbäcks projekt.

Ida Edskär, Teknisk chef, Lindbäcks Bygg
11:30
Inför studiebesöken: berättelsen om Hagastadens utveckling

Redan för 20 år sedan pekades Norra Stationsområdet ut som ett potentiellt stadsutvecklingsprojekt som ett sätt att hantera Stockholms växtvärk. Hagastaden kopplar samman Stockholm med Solna tack vare överdäckningar över motorvägar och järnväg och är även ett centrum för biomedicinsk forskning tack vare närheten till Karolinska Institutet. Hör om hur stadsdelen har utvecklats under projektets gång.

Sofi Klingvall, Projektchef, Exploateringskontoret
12:00
Lunch
13:00
Studiebesök Hagastaden

Hagastaden är ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt. Området präglas av tät stadsstruktur och utgör en ny del av innerstaden samtidigt som den kopplar samman Stockholm med Solna. Stora delar uppförs ovanpå väg- och järnvägstunnlar vilket skapar helt nya platser och områden för staden att växa på. 

Studiebesöken ger er en unik möjlighet att få ta del av utvecklingen av stadsdelen Hagastaden och besöka projekten och husen som kallas Cederhusen och Forskaren.

Hagastaden – en rundvandring och berättelse om Hagastadens utveckling och strategi för att skapa en attraktiv stadsdel för framtiden. Här skapas 3 100 bostäder och 300 000 kvadratmeter för kontor och handel. Stockholms stad, Solna stad, region Stockholm, och privata samt kommunala fastighetsägare utvecklar, tillsammans med näringslivet, ett nytt kluster för Life Science.

Cederhusen  – i Hagastaden bygger Folkhem totalt 245 bostadsrätter vilket gör Cederhusen till ett av världens största trähusprojekt i innerstadsmiljö. Fasaden är klädd med cederträ och hela stommen har tillverkas av korslimmade skivor utav gran och fur. Grundläggningen och markplan har en stomme av betong. Husen klarar alla lagkrav för brandsäkerhet i och med att skivorna är massiva och endast förkolnar i ytskiktet. Arkitekterna har inspirerats av äldre svensk trähusbebyggelse.

Forskaren – Är områdets hjärta och samlar industri, forskning, akademi och allmänhet under ett tak. Den 24 000 m2 stora byggnaden innehåller flexibla arbetsmiljöer med stora kontor, co-working spaces och laboratorier. Dessutom finns rekreationsområden både inne och ute. Den runda formen avbryts av infällda balkonger, som tillsammans med en stor takterrass är tillgängliga för hyresgästerna. Bottenvåningen är öppen för allmänheten och innehåller två restauranger och en utställningsyta.

15:00
Avslut

Rekommenderade hotell

Elite Hotel Carolina Towers

Elite Hotel Carolina Tower är beläget i en av Stockholms mest expansiva stadsdelar och erbjuder närhet till puls, natur och sevärdheter. Bo i trivsamma rum med bekväm inredning och sköna sängar. På översta våningen finns gym, bastu, relaxavdelning och strålande utsikt.

Deltagaren bokar och betalar sitt hotellrum via bokningslänk som anhålls vid anmälan.

Besök deras hemsida

Visa karta

Kontakt

placeholder+image
Frida Bravo
Frida Bravo är projektledare för kurser och konferenser.

Relaterade utbildningar